Afspraak maken – Huisartsenpraktijk Noordermeer – Haarlem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Noordermeer
Jozef Israëlsstraat 1 2023 XV
Haarlem

Afspraak maken

Alle spreekuren zijn alleen op afspraak

U kunt telefonisch of online via het patiëntenportaal een afspraak maken

Service

Als praktijk hebben we service hoog in het vaandel staan. Heel vaak is het mogelijk om voor de dag zelf nog een afspraak te krijgen, mits je op tijd belt. Wil je graag op dezelfde dag nog terecht, zorg er dan voor dat je zo vroeg mogelijk belt. Realiseer je dat wanneer je op het eind van de dag belt voor een medische vraag, dat het dan soms lastig is om u goed te kunnen helpen. Probeer daarom voor medische vragen die mogelijk nog actie behoeven daarom altijd in de ochtend te bellen. Des te later je belt, des te meer spreekuurtijd er al voorbij is en des te kleiner de kans is dat wij nog een plek kunnen bieden. Medische spoedgevallen kunnen overigens vanzelfsprekend altijd dezelfde dag terecht.

Weet je al langer dat je bijvoorbeeld op je vrije dag een afspraak wil maken,  probeer dan een aantal dagen van tevoren deze afspraak te maken en wacht om teleurstelling te voorkomen niet tot de dag zelf.

Indien het spreekuur al erg vol staat, dan zal de assistente proberen te triëren wat medisch urgent is, en wat dus nog dezelfde dag gezien moet worden, en wat niet. Hiervoor hebben zij een uitgebreide opleiding gehad en zijn daar goed toe in staat. Dit is ook de reden waarom de assistentes vaak aanvullende vragen stellen. Let wel op: de medische urgentie kan anders zijn dan uw eigen urgentie.

Als huisarts hebben wij vaak te maken met bezorgdheid en emoties. Wij willen hier de ruimte voor geven om dit met ons te delen. Dan kan het wel eens voorkomen dat een afspraak langer duurt dan vooraf gepland. Onze wachttijden zijn over het algemeen kort. Houd er bij het maken van een afspraak dus rekening mee dat dit uit kan lopen en plan het liefst ruim op tijd voordat uw volgende afspraak begint.

Wij staan als praktijk altijd voor jullie klaar en willen behulpzaam zijn.  Zolang wij met elkaars agenda rekening houden, dan moeten we onze huidige service kunnen blijven bieden.

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak dan kunnen wij er rekening mee houden in onze agenda.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek bent, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek (ook wel visite genoemd) afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Afspraak afzeggen

Indien u uw afspraak niet tijdig afzegt bij de assistente, kan de praktijk hiervoor kosten bij de patiënt in rekening brengen. Bent u verhinderd voor uw consult? Bel dan zo snel als mogelijk de afspraak af. Deze spreekuurtijd kan dan voor andere patiënten gebruikt worden. Bij voorbaat dank