Andere spreekuren – Huisartsenpraktijk Noordermeer – Haarlem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Noordermeer
Jozef Israëlsstraat 1 2023 XV
Haarlem

Andere spreekuren

CVRM spreekuur

Voor het CVRM (Cardio Vasculair Risico Management) spreekuur kunt u terecht op maandag, dinsdag of woensdag op het spreekuur bij POH-S (Praktijk Ondersteuner Huisarts Somatiek) Caroline Leuven. Indien u bekend bent met bijvoorbeeld hoge bloeddruk of hart- en vaatziekten, wordt u jaarlijks opgeroepen.

Diabetes spreekuur

Caroline Leuven begeleidt diabetes patienten (met/zonder insuline) op haar spreekuur op maandag, dinsdag en woendag. Janneke Zwiep houdt op donderdagochtend spreekuur voor de diabetes patiënten zonder insuline. Zij leggen zo nodig dan ook huisvisites af.

COPD spreekuur (en spirometrie)

De longfunctietesten (spirometrie) worden afgenomen op het POH-S spreekuur. (tijdelijk niet i.v.m. corona).

Bloeddrukmeting 24 uur thuis (ABPM)

Alle assistentes kunnen u helpen bij het aan- en afkoppelen van de 24-uurs bloeddrukmeting.

Uitstrijkjes Bevolkingsonderzoek

Alle assistentes verrichten uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek. De assistentes hebben elke middag spreekuur. Indien u een persoonlijke uitnodiging heeft ontvangen, kunt u een afspraak maken. Neem dan de brief met de stickers mee. Het is belangrijk dat u niet menstrueert ten tijde van het onderzoek. U kunt ook de zelftest aanvragen bij het bevolkingsonderzoek. Deze is net zo betrouwbaar om HPV vast te stellen. Echter, indien HPV gevonden wordt bij u, dan komt u alsnog langs voor een uitstrijkje bij ons op de praktijk. Mocht u uw uitnodigingsbrief kwijt zijn, kunt u deze opvragen via de website van het bevolkingsonderzoek.

ECG

Op indicatie kan een hartfilmpje worden gemaakt in de praktijk. De assistente kan het hartfilmpje bij u maken. Deze wordt door de huisarts beoordeeld.

Enkel-Arm Index

Voor een enkel-armindex kunt u bij Janneke terecht. Dit is een vaatonderzoek. Bij voorkeur op donderdagochtend.

Holter

De praktijk beschikt over een holter. Dit is een kastje waar het hartritme continue mee gemeten kan worden. De holter wordt aangesloten op indicatie van de arts. Dit kastje draagt u dan meerdere dagen (1, 2 of 3) en in sommige gevallen 1 of 2 weken. U houdt hierbij een dagboek bij, waar u uw activiteiten en klachten noteert. Het holteronderzoek wordt beoordeeld door een cardioloog en zal dus van uw eigen risico afgaan.

POH-GGZ spreekuur

Jantinus Veenstra is onze POH-GGZ. (Praktijk Ondersteuner Huisarts – Geestelijke Gezondheids Zorg) Voor psychische klachten houdt hij op woensdag spreekuur van 8-17 uur. Het eerste consult bij hem duurt een uur en de vervolgafspraken een half uur. Indien u interesse heeft in dit spreekuur, maakt u eerst een afspraak bij de huisarts. Hij/zij kijkt of u op de goede plek bent bij de POH-GGZ, op welk termijn u gezien moet worden, of dat eventueel een andere doorverwijzing nodig is.

POH-GGZ Jeugd Spreekuur

Bobbi Koller is onze POH-GGZ-Jeugd en houdt om de week op vrijdag een spreekuur voor kinderen en jeugd met psychische klachten. De huisarts dient u hiernaar door te verwijzen. Deze afspraken duren een uur. In overleg worden de kinderen met of zonder ouders op het spreekuur gezien.