Pim Noordermeer – Huisartsenpraktijk Noordermeer – Haarlem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Noordermeer
Jozef Israëlsstraat 1 2023 XV
Haarlem

Pim Noordermeer

Praktijkhouder en Huisarts
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Vrijdag

Per 1 juni 2015 heb ik de praktijk overgenomen van dokter Bucher. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdagmiddag, woensdag en vrijdag.

In 2003 studeerde ik af in Bewegingswetenschappen en in 2008 in Geneeskunde. Na mijn afstuderen werkte ik als zaalarts Cardiologie. In 2012 studeerde ik als huisarts af. De huisartsgeneeskunde vind ik erg boeiend, omdat je zeer dicht bij de patiënt en diens gezinssituatie staat. Mijn speciale interesse gaat uit naar hart- en vaatziekten en klachten van het bewegingsapparaat. Het inspireert mij wat voor gedachten de patiënt zelf over zijn klacht heeft en graag kijk ik samen met de patiënt naar een oplossing die het best bij hem of haar past.

Naast huisarts ben ik de trotse vader van een dochter en twee zoons.

Ik heb de kaderopleiding Bewegingsapparaat afgerond. . Een kaderopleiding is een specialisatie binnen de huisartsgeneeskunde en in mijn geval dus over klachten van het bewegingsapparaat. Hier vallen onder andere schouder-, knie- heup, -enkel en rugklachten onder.

Het is de bedoeling dat ik binnen de regio Kennemerland als een van de 2 huisarts-experts op het gebied van het bewegingsapparaat zal gaan functioneren. Een van de doelstellingen is dat huisartsen patiënten met ingewikkelde klachten van het bewegingsapparaat niet naar de orthopeed, maar naar de kaderarts verwijzen. De verwachting is dat de kaderarts met zijn expertise de patiënt verder kan helpen en dat zo een verwijzing naar de specialist voorkomen kan worden. In andere delen van Nederland lopen soortgelijke projecten al en is gebleken dat op deze manier 80% minder patiënten naar de orthopeed worden verwezen.

Deze kaderopleiding biedt mij dan ook eindelijk de gelegenheid om afgeronde studie Bewegingswetenschappen te combineren met mijn afgeronde geneeskunde opleiding.

Terug naar overzicht