COVID-19 – Huisartsenpraktijk Noordermeer – Haarlem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Noordermeer
Jozef Israëlsstraat 1 2023 XV
Haarlem

COVID-19

Update: 13-04-2021

Wanneer word ik gevaccineerd tegen het covid-19 virus?

Ik ben 65+ en woon thuis

U wordt zoveel mogelijk in het eerste en tweede kwartaal van 2021 gevaccineerd.

In de laatste week van januari is gestart met het vaccineren van thuiswonenden van 90 jaar en ouder. Daarna zullen telkens de volgende leefstijdsgroepen opgeroepen worden. Selectie van de leeftijdsgroep gebeurt op basis van uw geboortedatum. U krijgt bericht via de GGD.

Ik ben 60-64 jaar en woon thuis

U bent inmiddels door de huisarts opgeroepen voor het eerste Astra Zeneca vaccin.

Ik ben tussen de 18 en 60 jaar, woon thuis en ontvang altijd een oproep voor de griepprik

De precieze datum en volgorde van oproepen is op dit moment nog niet bekend.

Ik ben tussen de 18 en 60 jaar, woon thuis en heb verder geen gezondheidsklachten

De precieze datum en volgorde van oproepen zijn op dit moment nog niet bekend.

Ik ben jonger dan 18 en woon thuis

Op dit moment is nog niet bekend wanneer kinderen onder de 18 gevaccineerd gaan worden.

Woont u in een verpleeghuis of instelling

Neem dan contact op met uw verzorger over wanneer u naar verwachting gevaccineerd wordt.

Werkt u in de zorg en heeft u direct contact met clienten/patienten?

Neemt u dan contact op met uw werkgever over wanneer u naar verwachting wordt gevaccineerd.

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl en op www.thuisarts.nl

Geef uw e-mailadres door

U kunt ons helpen door u uw e-mailadres aan ons door te geven. Dit kan op de volgende manieren:

–          Door u aan te melden / in te loggen op ons patiëntenportaal en daar uw gegevens achter te laten.

–          Door uw naam en geboortedatum te e-mailen aan info@huisartsnoordermeer.nl (Dit e-mailadres is niet bestemd voor medische vragen)

Verder adviseren we u in deze tijd regelmatig onze website en/of de website van de NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) te bekijken voor de laatste informatie.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

COVID-19 (snel)testen

Wilt u zich laten testen op het Corona virus vanwege klachten of omdat u in contact bent geweest met een persoon die besmet is met het virus, dan kunt u een afspraak maken bij de GGD. U wordt zo snel mogelijk ingepland voor een afspraak en krijgt zo snel mogelijk de uitslag, maar dit kan wel een dag duren. Op dit moment zijn er voldoende mogelijkheden om binnen korte tijd in de omgeving een afspraak te maken. In sommige plaatsen zijn ook sneltesten beschikbaar, waarbij de uitslag al na een half uur bekend is. Er zijn een paar nadelen bij de sneltesten. In de eerste plaats zijn ze wel voldoende betrouwbaar bij een positieve uitslag (wel Corona), maar nog niet voldoende betrouwbaar bij een negatieve test. Dus als de test negatief is (geen Corona), is het nog niet helemaal zeker dat u geen besmetting heeft en moet u alsnog door de GGD getest worden met een andere test. (www.coronatest.nl of Tel. 0800-1202) De uitslag van de sneltest wordt nog niet altijd doorgegeven aan de GGD en die is juist nodig voor het geven van instructies en contactonderzoek. Het gebruik van sneltesten wordt op dit moment afgeraden, totdat er meer zekerheid is over de uitslagen

 

COVID-19 maatregelen

  • De meeste consulten bij de huisarts beginnen met een telefonische afspraak met de arts. De arts bepaalt of lichamelijk onderzoek op de praktijk nodig is en zal dan een afspraak op de praktijk met u inplannen. Indien gewenst is het ook mogelijk om te videobellen met de huisarts. Indien van tevoren al duidelijk is dat uw afspraak niet telefonisch kan, zal de assistente met u kijken of u wel direct een fysiek consult in kan plannen. Mits u geen corona gerelateerde klachten heeft uiteraard.
  • De afspraken bij de POH-S Caroline en Janneke mogen doorgaan op de praktijk, tenzij anders met u afgesproken.
  • De afspraken bij Jantinus Veenstra (POH-GGZ) zijn telefonisch, via videobellen of buiten wandelend.
  • De afspraken met POH-GGZ Jeugd Neda Gaffari kunnen op de praktijk of telefonisch, dit wordt met u afgesproken.
  • We willen u verzoeken om niet spontaan langs te komen aan de balie voor een vraag die ook telefonisch zou kunnen.
  • Als u een afspraak heeft op de praktijk,  willen we u dringend verzoeken om niet te vroeg te komen, alleen naar de afspraak te komen, een mondkapje te dragen in de praktijk (v.a. 13 jaar) en uw handen te ontsmetten bij binnenkomst.
  • Uiteraard geldt nog steeds dat u alleen langs mag komen als u geen luchtwegklachten/koorts/buikklachten heeft, in contact bent geweest met een corona positief getest persoon en als u of een van uw huisgenoten in afwachting is van de uitslag van een coronatest.
  • Heeft u (milde) luchtwegklachten? (hoesten, niezen, loopneus, verkouden, koorts, benauwdheid, verlies van reuk en smaak) of buikpijn i.c.m. misselijkheid, diarree, braken of koorts, dan adviseren wij om een coronatest te laten doen via de GGD. Dit kan via www.coronatest.nl of via T 0800-1202. Ook voor adviezen als u in contact bent geweest met een coronapatiënt, of vragen over thuisquarantaine neemt u contact op met de GGD.