Online inzage in dossier – Huisartsenpraktijk Noordermeer – Haarlem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Noordermeer
Jozef Israëlsstraat 1 2023 XV
Haarlem

Online inzage in dossier

Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier. Bijvoorbeeld:

  • Het advies van de huisarts
  • De uitslagen van onderzoek
  • De lijst met uw medicijnen

U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? Klik hier om in te loggen of door op de knop Inloggen naast Patiëntenomgeving te klikken rechts bovenin dit scherm. Let op: u kunt alleen uw eigen medisch dossier inzien, niet dat van uw kind. Klik hier voor meer informatie over kinderen en online inzage in hun dossier.

U kunt uw medisch dossier ook inzien door de app UwZorgOnline te downloaden. Download de app via de App Store of Google Play.

Voor vragen en/of problemen rondom het inloggen op UwZorgOnline of kunt u terecht op de website van UwZorgOnline of kunt u opnemen met onze praktijk.

Klik hier voor meer informatie over de wet onderliggend aan online inzage in het medisch dossier.

Kinderen en online inzage in het dossier

Ouders of wettelijke vertegenwoordigers hebben recht op inzage in het dossier van hun kinderen jonger dan 12 jaar. Een kind tussen de 12 en 16 jaar heeft een eigen inzagerecht. Ouders hebben slechts recht op informatie, voor zover die informatie relevant is voor het geven van toestemming voor een behandeling van het kind. Voor inzage in het medisch dossier door de ouders dient het kind toestemming te geven. Boven de 16 jaar hebben de ouders zonder toestemming van het kind geen recht op medische informatie.

Het is op dit moment niet mogelijk om online inzage te krijgen in het dossier van kinderen jonger dan 12 jaar. Een ouder kan alleen zijn eigen medisch dossier online inzien.

Vanaf 12 jaar kunnen kinderen online inzage in hun dossier krijgen als zij een account in het patiëntenportaal aanmaken via een eigen emailadres. Het kind beslist zelf of zijn ouders inzagerecht krijgen m.b.v. het toestemmingsformulier wat via de praktijk beschikbaar is.

Vanaf 16 jaar hebben kinderen alleenrecht op inzage van hun medisch dossier.

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.

Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlogcodes nooit aan anderen.